До края на седмицата 1/3 от България ще е в грипна

...
До края на седмицата 1/3 от България ще е в грипна
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: До дни грипна епидемия в 1/3 от страната

До края на седмицата  1/3 от България ще е в грипна зараза , евентуално през днешния ден още три области ще разгласят грипна почивка. Това са  Варна, Бургас и Плевен . Близо до стойностите са  Пловдив, Ямбол, Габрово, Пазарджик, София-област . Това разгласи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев пред Нова телевизия.

Кунчев е сюрпризиран, че  в столицата към момента има закъснение на заболеваемостта , на ръба е София-област обаче. Заболеваемостта в столичния град пораства, само че не е на такова равнище, че да бъде оповестена грипна зараза, твърди доцент Кунчев.

Първата област, която тази година обяви  грипна зараза, бе Смолян.

Според Кунчев на доста места  епидемиологичните щабове избързват с оповестяването на грипна почивка  и по този начин при връщането на децата, епидемията в действителност ще е във върха си. Главният здравен контрольор напомни, че по разпоредба тези ограничения се вземат при 30% болни.

Той разяснява и  нововъведенията в имунологията и новите ваксини , които се чака да бъдат въведени на пазара. Очаква се те да са назални, да се ползват посредством впръскване в носа, а не с убождане от игла. Кога обаче ще се случи това не може да се каже, защото с изключение на чисто  медицински се намесват и търговски учредения .

https://news.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР